GREMO NA FERATE - SAMOVAROVALNI KOMPLETI

Čelade

Poglej kot

2 izdelkov

Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj
 1. Čelada Vertex Vent Hi-Viz Petzl
  Cena: 95,61 € Običajna cena: 100,65 €
 2. Čelada Strato Vent Hi-Viz Petzl
  Cena: 106,50 € Običajna cena: 118,34 €
36
 • 36
 • Vse
na stran

Delovne čelade so nepogrešljiv del osebne varovalne opreme (OVO) za delavce, ki opravljajo naloge na gradbiščih, v industriji ali drugih delovnih okoljih, kjer obstaja tveganje za poškodbe glave. Njihova glavna funkcija je zaščita glave pred udarci, padci in drugimi poškodbami.

Delovne čelade so izdelane iz trpežnih materialov, kot so plastika, steklena vlakna ali kovina, in so zasnovane tako, da se prilegajo različnim velikostim glav. Vključujejo tudi notranje oblazinjenje, ki zagotavlja udobje in zmanjšuje pritisk na glavo, ter trakove za prilagajanje, ki omogočajo prilagajanje pasu za glavo glede na posameznikovo velikost in obliko glave.

Delovne čelade funkcije

Zaščita pred soncem

Nekatere delovne čelade imajo vgrajeno senčilo ali vizir, ki ščiti pred soncem, bleščanjem in drugimi motnjami v vidnem polju.

Zaščita pred hrupom

Nekatere delovne čelade imajo vgrajene ušesne čepe ali druge mehanizme za zmanjševanje hrupa, ki lahko povzroči poškodbe sluha.

Odsevni trakovi

Nekatere delovne čelade imajo odsevne trakove, ki povečajo vidljivost delavca v slabih svetlobnih pogojih.

Zamenljivi deli

Nekatere delovne čelade imajo zamenljive dele, kot so vizirji ali senčila, ki omogočajo prilagajanje čelade glede na delovne pogoje.

Zračenje

Nekatere delovne čelade imajo vgrajeno zračenje, ki zagotavlja udobje in preprečuje pregrevanje glave med dolgotrajno uporabo.

Delovne čelade so obvezna oprema na številnih delovnih mestih, saj zagotavljajo učinkovito zaščito pred poškodbami glave. Pomembno je, da se delovna čelada redno pregleduje in vzdržuje, da se zagotovi njena učinkovitost in zanesljivost.

Ferate v Sloveniji - Vodnik Slovenskih Ferat na enem mestu

Kaj je ferata? Dandanes je feratanje zelo popularna športna disciplina. Z razvojem športnih ferat, katere so lahko dostopne, krajše, kar pa ne pomeni, da niso zahtevne, se lahko na ferato odpravimo popoldne po službi in je prijetna oblika rekreacije.

Gremo na zajle, športne ferate vabijo!

© 2023 AlpLine & Samana | Vse pravice pridržane