GREMO NA FERATE - SAMOVAROVALNI KOMPLETI

Plezalni pasovi

Poglej kot

6 izdelkov

Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj
 1. Plezalni pas Kong UP
  Cena: 53,96 € Običajna cena: 59,95 €
 2. Ženski plezalni pas Edelrid Jayen
  Cena: 51,92 € Običajna cena: 64,90 €
 3. Plezalni pas Corax Petzl
  Cena: 60,20 € Običajna cena: 71,20 €
36
 • 36
 • Vse
na stran

Plezalni pas je ključni kos opreme, ki se uporablja pri plezanju, planinarjenju in drugih vertikalnih dejavnostih. Zagotavlja varno in zanesljivo točko pritrditve na vrvi.

Plezalni pasovi so razvrščeni glede na njihovo konstrukcijo, oblikovanje in namen uporabe.

Tri glavne kategorije plezalnih pasov so:

Pasovi za športno plezanje

Ti pasovi so lahki in oblikovani za uporabo pri športnem plezanju, kjer je težišče plezalca na nogah. Običajno so minimalistični, z manj zankami za opremo in tanjšim pasom za večjo svobodo gibanja. Oblikovani so tudi za udobje med dolgotrajnim visenjem, z dodatnim oblazinjenjem v zankah za noge in pasu.

Pasovi za klasično plezanje

Ti pasovi so oblikovani za uporabo pri klasičnem plezanju ali večraztežajnem plezanju, kjer plezalec nosi veliko opreme in preživi veliko časa v pasu. Imajo bolj masiven pas in zanke za noge ter so opremljeni z več zankami za opremo. Običajno so bolj trpežni in lahko prenesejo abrazijo in grobo uporabo.

Pasovi za alpinizem

Ti pasovi so oblikovani za uporabo pri alpinizmu, hoji po ledenikih in drugih visokogorskih dejavnostih, kjer plezalec nosi debelejša oblačila in težke nahrbtnike. Imajo bolj masiven pas in zanke za noge ter so običajno bolj prilagodljivi, da se prilagodijo različnim slojem oblačil. Imajo manj zank za opremo in so običajno manj masivni, da omogočajo gibanje v hladnem in snežnem okolju.

Ne glede na kategorijo morajo vsi plezalni pasovi izpolnjevati varnostne standarde, ki jih določajo regulatorni organi, kot so UIAA (Mednarodna zveza za plezanje in planinarjenje) in CE (Evropska skladnost). Pri izbiri plezalnega pasu je pomembno upoštevati namen uporabe, prileganje in udobje, da zagotovimo optimalno varnost in učinkovitost.

Ferate v Sloveniji - Vodnik Slovenskih Ferat na enem mestu

Kaj je ferata? Dandanes je feratanje zelo popularna športna disciplina. Z razvojem športnih ferat, katere so lahko dostopne, krajše, kar pa ne pomeni, da niso zahtevne, se lahko na ferato odpravimo popoldne po službi in je prijetna oblika rekreacije.

Gremo na zajle, športne ferate vabijo!

© 2023 AlpLine & Samana | Vse pravice pridržane