GREMO NA FERATE - SAMOVAROVALNI KOMPLETI

Spuščalci - descenderji

Poglej kot

7 izdelkov

Filtri
  • Položaj
  • Ime izdelka
  • Cena
Položaj
36
  • 36
  • Vse
na stran

Spuščalci - descenderji se uporabljajo za nadzorovano spuščanje vrvi ali plezalne vrvi. So ključna oprema v plezalnih, alpinističnih, reševalnih in industrijskih aplikacijah, kjer je potrebno varno in nadzorovano spuščanje s pomočjo vrvi.

Descenderji so oblikovani tako, da omogočajo uporabniku nadzor nad hitrostjo spuščanja, kar zagotavlja varnost in stabilnost. Običajno so izdelani iz trpežnih materialov, kot so aluminij ali legirane kovine, ki zagotavljajo trdnost, vzdržljivost in odpornost na obremenitve.

Vrste descenderjev - spuščalcev vrvi

Osmica

Osmica je najbolj pogosto uporabljen descender, ki je oblikovan v obliki številke "8". Omogoča enostavno vpenjanje vrvi in nudi dober nadzor nad spuščanjem.

Spremljevalni descenderji

Spremljevalni descenderji so naprave, ki se uporabljajo za spuščanje večih oseb hkrati, na primer v reševalnih operacijah ali pri jamarstvu.

Samozapirajoči descenderji

Samozapirajoči descenderji so opremljeni z mehanizmom, ki samodejno blokira vrvi in ​​preprečuje nenadzorovano spuščanje. Uporabljajo se pri delu na višini in v situacijah, kjer je potrebna dodatna varnost.

Descenderji omogočajo nadzorovano in varno spuščanje pri plezanju, reševanju, industrijskih dejavnostih in drugih aplikacijah. Pri izbiri descenderjev je treba upoštevati vrsto vrvi, obremenitev, specifične potrebe naloge ter varnostne vidike. Pravilna namestitev, uporaba in redno vzdrževanje descenderjev so ključnega pomena za zagotavljanje varnosti in zanesljivosti med spuščanjem.

Ferate v Sloveniji - Vodnik Slovenskih Ferat na enem mestu

Kaj je ferata? Dandanes je feratanje zelo popularna športna disciplina. Z razvojem športnih ferat, katere so lahko dostopne, krajše, kar pa ne pomeni, da niso zahtevne, se lahko na ferato odpravimo popoldne po službi in je prijetna oblika rekreacije.

Gremo na zajle, športne ferate vabijo!

© 2023 AlpLine & Samana | Vse pravice pridržane