GREMO NA FERATE - SAMOVAROVALNI KOMPLETI

Pohodne palice

Kakšne pohodne palice izbrati?

Uporaba pohodnih palic je vedno širša. Pohodne palice pomagajo pri varčevanju energije, ohranjanju sklepov. Pohodne palice tako niso samo za starejše ljudi, priporočajo se vsem pohodnikom.

Vrste pohodnih palic

Pohodne palice ločimo glede na:

  • mehanizem nastavitve
  • število delov palic
  • teže
  • blažilnik udarcev

Razlogi, zakaj uporabiti pohodne palice

  • Pohodne palice povečujejo vašo hitrost.
  • Pohodne palice zmanjšujejo pritiske na vaše noge, kolena, gležnje in stopala.
  • Pohodne palice ohranjajo konstanten ritem hoje.
  • Pohodne palice pomagajo pri ohranjanju ravnotežja.

Pohodne palice so nepogrešljiv del opreme pri pohodništvu in hoji v naravi. Uporabljajo se za podporo in stabilnost pri vzpenjanju in spuščanju, zmanjševanje obremenitve na sklepe ter izboljšanje ravnotežja in koordinacije gibanja.

Pohodne palice so običajno izdelane iz lahkih in trpežnih materialov, kot so aluminij, karbon ali kompozitni materiali. Na voljo so različni modeli, od osnovnih enodelnih palic do naprednih teleskopskih palic, ki jih je mogoče prilagoditi glede na teren in uporabnika.

Pri izbiri pohodnih palic je pomembno upoštevati dolžino, ki naj bi bila primerna glede na višino uporabnika in vrsto terena, po katerem se bo hodilo. Prav tako je pomembno upoštevati težo in trdnost palic, ki morajo biti sposobne nositi težo uporabnika in obremenitve pri hoji po različnih terenih.

Pohodne palice so lahko opremljene s posebnimi dodatki, kot so blazinice za udobje in oprijem, zanke za pritrditev na zapestje, zamenljive konice za različne površine ter obeski za pritrditev na nahrbtnik ali pas.

Pohodne palice so primerne za različne vrste pohodništva, od lahkih sprehodov po ravnem terenu do zahtevnih gorskih vzponov. So pomemben del opreme za pohodnike, ki želijo izboljšati svoje izkušnje in uživati v naravi na najboljši možen način.

Ferate v Sloveniji - Vodnik Slovenskih Ferat na enem mestu

Kaj je ferata? Dandanes je feratanje zelo popularna športna disciplina. Z razvojem športnih ferat, katere so lahko dostopne, krajše, kar pa ne pomeni, da niso zahtevne, se lahko na ferato odpravimo popoldne po službi in je prijetna oblika rekreacije.

Gremo na zajle, športne ferate vabijo!

© 2023 AlpLine & Samana | Vse pravice pridržane