GREMO NA FERATE - SAMOVAROVALNI KOMPLETI

Trinožci in vitli

Poglej kot

2 izdelkov

Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj
 1. Petzl JAG Sistem
  Cena: 226,00 € Običajna cena: 237,90 €
 2. Dvojni škripec z vrtljivko SPIN L2
  Cena: 162,26 € Običajna cena: 170,80 €
36
 • 36
 • Vse
na stran

Trinožci in vitli predstavljajo pomembno kategorijo opreme, ki se uporablja pri različnih dejavnostih, kot so reševalne operacije, industrijsko vzdrževanje, plezanje, jamarske ekspedicije in druge dejavnosti, kjer je potrebna stabilna podpora ali dviganje bremen. Ti elementi opreme omogočajo varno delo na višini, v globinah ali v drugih zahtevnih okoljih, kjer je potrebna stabilnost, nadzor in močno dvigovanje.

Trinožci so struktura s tremi nogami, ki zagotavlja stabilno in ravnotežno osnovo za različne vrste opreme. So izdelani iz trpežnih materialov, kot so aluminij ali jeklo, in imajo nastavljive noge, ki omogočajo prilagajanje višine ter prilagajanje neravnim površinam. Trinožci se uporabljajo za postavljanje svetlobnih stebrov, komunikacijske opreme, fotoaparatov, teleskopov in drugih naprav, ki zahtevajo stabilno postavitev na terenu.

Vitli so naprave, ki omogočajo kontrolirano dviganje ali spuščanje bremen z uporabo vrvne tehnike. Sestavljeni so iz močne jeklene vrvi, ki je navita na boben, ter ročnega ali motoriziranega mehanizma za premikanje vrvi. Vitli se uporabljajo za dvigovanje bremen, kot so oprema, orodje, nosila ali poškodovane osebe, pri reševanju, industrijskem vzdrževanju ali aktivnostih, kjer je potrebno nadzorovano dvigovanje v različnih okoljih.

Trinožci in vitli so pogosto uporabljeni v kombinaciji, pri čemer trinožec zagotavlja stabilno osnovo, na katero je pritrjen vitel. Ta kombinacija omogoča reševalcem, vzdrževalcem ali drugim uporabnikom, da izvajajo natančno in nadzorovano dvigovanje ali spuščanje bremen, pri čemer ohranjajo varno in stabilno delovno okolje.

Pri izbiri trinožcev in vitlov je pomembno upoštevati specifične potrebe in zahteve uporabnika ter zagotoviti, da so oprema in naprave kakovostne, varne in pravilno vzdrževane. Uporaba trinožcev in vitlov prispeva k večji učinkovitosti, varnosti in zanesljivosti pri delu na višini ali pri dviganju bremen.

Ferate v Sloveniji - Vodnik Slovenskih Ferat na enem mestu

Kaj je ferata? Dandanes je feratanje zelo popularna športna disciplina. Z razvojem športnih ferat, katere so lahko dostopne, krajše, kar pa ne pomeni, da niso zahtevne, se lahko na ferato odpravimo popoldne po službi in je prijetna oblika rekreacije.

Gremo na zajle, športne ferate vabijo!

© 2023 AlpLine & Samana | Vse pravice pridržane