GREMO NA FERATE - SAMOVAROVALNI KOMPLETI

Zimska oprema

Poglej kot

10 izdelkov

Filtri
  • Položaj
  • Ime izdelka
  • Cena
Položaj
36
  • 36
  • Vse
na stran

Plazovna oprema oz. lavinska oprema

Plazovna oprema je nujna oprema vsakega obiskovalca gora v zimskem času. Osnovni lavinski trojček vsebuje lavinsko sondo, plazovno lopato in lavinsko žolno. Turni smučarji lavinsko opremo poznajo precej dobro, medtem ko je med gorniki še relativno redka. A bi uporaba lavinske opreme morala biti nekaj tako običajnega kot uporaba čelade, cepina, derez. Prav je, da poskrbimo za svojo varnost.

Zimske razmere v gorah so običajno zelo zahtevne. Pravilna uporaba lavinskega trojčka je nadvse pomembna. Zato je pomembno, da pred vsako sezono preverimo opremo in opravimo vajo rokovanja s plazovno opremo. Priporočljivo se je udeležiti plazovne delavnice in obnoviti, osvojiti nova znanja.

Zimska oprema je namenjena ljudem, ki se ukvarjajo s športi na snegu ali se preprosto radi gibljejo v hladnejših mesecih. Vključuje širok spekter opreme, ki pomaga ohranjati toplo in varno v zimskih razmerah. Med najbolj priljubljeno zimsko opremo spadajo smučarska in snowboard oprema, pohodniška in gorniška oprema za zimske razmere, oblačila za hladno vreme in drugo.

Smučarska in snowboard oprema vključuje smuči ali desko, vezi, čevlje in palice, ki so prilagojeni za uporabo na snegu. Za zaščito pred poškodbami pri padcih pa je pomembna tudi uporaba čelad in drugih varnostnih pripomočkov.

Pohodniška in gorniška oprema za zimske razmere vključuje dereze, cepine, plezalne pasove, samovarovalne komplete, toplotno izolacijske podloge in druge pripomočke, ki pomagajo pri varnem gibanju po zasneženem terenu. Zaščitna očala, maska proti vetru in druga oprema za zaščito pred mrazom so prav tako pomembni deli zimske opreme.

Oblačila za hladno vreme so zasnovana za zagotavljanje toplote in udobja v zimskih razmerah. Med njimi so toplotno izolacijske jakne in hlače, smučarske in snowboard hlače in jakne, termo majice in spodnje perilo, rokavice, kape in šali.

Zimska oprema je zelo pomembna za vse, ki se ukvarjajo s športi na snegu ali preprosto uživajo v zimskih aktivnostih na prostem. Pravilna izbira zimske opreme lahko pomaga pri zagotavljanju varnosti in udobja v hladnih in zasneženih razmerah.

Ferate v Sloveniji - Vodnik Slovenskih Ferat na enem mestu

Kaj je ferata? Dandanes je feratanje zelo popularna športna disciplina. Z razvojem športnih ferat, katere so lahko dostopne, krajše, kar pa ne pomeni, da niso zahtevne, se lahko na ferato odpravimo popoldne po službi in je prijetna oblika rekreacije.

Gremo na zajle, športne ferate vabijo!

© 2023 AlpLine & Samana | Vse pravice pridržane