GREMO NA FERATE - SAMOVAROVALNI KOMPLETI

Vrvi in zanke

Poglej kot

17 izdelkov

Filtri
  • Položaj
  • Ime izdelka
  • Cena
Položaj
36
  • 36
  • Vse
na stran

Vrvi in zanke

Vrvi in zanke so ključni elementi pri alpinizmu, plezanju, delu na višini in drugih dejavnostih, kjer je potrebna varna povezava, dvigovanje ali pritrjevanje predmetov. Ta kategorija obsega različne vrste vrvi in zank, ki so zasnovane za specifične namene in obremenitve.

Vrvi so običajno izdelane iz visoko trdnega in vzdržljivega materiala, kot je najlon ali polietilen, ki zagotavlja visoko nosilnost, odpornost na obrabo in vzdržljivost v različnih vremenskih pogojih. Obstajajo vrvi različnih premerov, dolžin in zmogljivosti, ki se prilagajajo potrebam različnih dejavnosti. Na primer, dinamične vrvi se uporabljajo pri plezanju za absorbiranje sile padca, medtem ko statične vrvi so bolj primerne za dvigovanje in pozicioniranje predmetov.

Zanke so pred nastavljene zanke ali zanke, ki se tvorijo v vrvi in omogočajo hitro in zanesljivo povezovanje ali pritrjevanje predmetov. Obstaja več vrst zank, vključno z osnovnimi osmimi zankami, dvojnimi zankami, ribiškimi zankami in drugimi naprednejšimi zankami, ki se prilagajajo različnim potrebam in uporabam.

Vrvi in zanke so bistveni del varnostne opreme pri dejavnostih na višini. Pravilno izbrana in vzdrževana vrvi ter ustrezno izvedene zanke zagotavljajo varnost in zanesljivost pri vzpenjanju, spuščanju in povezovanju predmetov. Pri uporabi vrvi in zank je pomembno upoštevati navodila proizvajalca, pravilno tehniko vezanja in redno preverjati njihovo stanje, da se zagotovi varno delo in preprečijo morebitne nevarnosti pri uporabi.

Ferate v Sloveniji - Vodnik Slovenskih Ferat na enem mestu

Kaj je ferata? Dandanes je feratanje zelo popularna športna disciplina. Z razvojem športnih ferat, katere so lahko dostopne, krajše, kar pa ne pomeni, da niso zahtevne, se lahko na ferato odpravimo popoldne po službi in je prijetna oblika rekreacije.

Gremo na zajle, športne ferate vabijo!

© 2023 AlpLine & Samana | Vse pravice pridržane