GREMO NA FERATE - SAMOVAROVALNI KOMPLETI

Prižeme

Poglej kot

5 izdelkov

Filtri
  • Položaj
  • Ime izdelka
  • Cena
Položaj
36
  • 36
  • Vse
na stran

Vrvne prižeme, znane tudi kot zavorni prižemi ali vrtilni prižemi, so kategorija orodij, ki se uporabljajo za zaviranje, nadzorovanje ali pritrditev vrvi. So pomembna oprema v industrijskih, gradbenih, reševalnih in različnih drugih aplikacijah, kjer je potrebno nadzorovano spuščanje, dviganje ali zategovanje vrvi.

Vrvne prižeme so zasnovane tako, da zagotavljajo trden oprijem vrvi in omogočajo nadzorovano gibanje. Običajno so izdelane iz trpežnih materialov, kot so jeklo, aluminij ali legirane kovine, ki zagotavljajo trdnost, vzdržljivost in odpornost na obremenitve.

Vrste vrvnih prižemov

Vrtljivi prižemi

Vrtljivi prižemi imajo vgrajen vrtljivi mehanizem, ki omogoča, da se vrv prosto vrti, ne da bi se zapletla ali ovirala. To je še posebej koristno pri dvigovanju ali spuščanju bremen, kjer je potreben nadzor nad gibanjem vrvi.

Zavorni prižemi

Zavorni prižemi omogočajo enostavno pritrjevanje vrvi in zagotavljajo trenje, ki zavira gibanje vrvi. To je uporabno pri dejavnostih, kot so plezanje, alpinizem, jamarstvo in industrijske aplikacije, kjer je potreben nadzor nad spuščanjem ali dviganjem.

Statistični prižemi

Statistični prižemi so običajno sestavljeni iz ročaja in čeljusti ter se uporabljajo za pritrditev vrvi in omogočajo postopno spuščanje ali zategovanje vrvi. Uporabljajo se pri dejavnostih, kot so reševanje, jamarstvo, vleka tovora in druge aplikacije, kjer je potrebna natančnost in nadzor.

Vrvne prižeme omogočajo varno in nadzorovano upravljanje vrvi v različnih situacijah. Pri izbiri vrvne prižemov je treba upoštevati vrsto vrvi, obremenitev, specifične potrebe naloge ter varnostne vidike. Pravilna namestitev, uporaba in redno vzdrževanje vrvne prižemov so ključnega pomena za zagotavljanje varnosti in učinkovitosti njihovega delovanja.

Ferate v Sloveniji - Vodnik Slovenskih Ferat na enem mestu

Kaj je ferata? Dandanes je feratanje zelo popularna športna disciplina. Z razvojem športnih ferat, katere so lahko dostopne, krajše, kar pa ne pomeni, da niso zahtevne, se lahko na ferato odpravimo popoldne po službi in je prijetna oblika rekreacije.

Gremo na zajle, športne ferate vabijo!

© 2023 AlpLine & Samana | Vse pravice pridržane