GREMO NA FERATE - SAMOVAROVALNI KOMPLETI

Pasovi

Poglej kot

13 izdelkov

Filtri
 • Položaj
 • Ime izdelka
 • Cena
Položaj
 1. Oprsnica za pse Haria Kong
  Cena: 176,16 € Običajna cena: 185,44 €
 2. Plezalni pas Newton Petzl
  Cena: 109,80 € Običajna cena: 122,00 €
 3. Varovalni pas Volt Petzl evropska različica
  Cena: 318,42 € Običajna cena: 353,80 €
 4. Sedežni pas Petzl Sequoia
  Cena: 373,32 € Običajna cena: 414,80 €
36
 • 36
 • Vse
na stran

Delovni pasovi so kategorija varnostne opreme, namenjene zaščiti delavcev, ki opravljajo naloge na višini ali na dvignjenih delovnih območjih. Gre za ključno komponento osebne varovalne opreme (OVO) za posameznike, ki delujejo v različnih panogah, kot so gradbeništvo, vzdrževanje, industrijsko delo in reševalne operacije.

Delovni pasovi so sestavljeni iz trakov ali tkanin, ki se nosijo okoli telesa in zagotavljajo oporo, stabilnost in zaščito pred padci. Posebej so zasnovani za enakomerno porazdelitev sil, ki nastanejo med padcem, s čimer zmanjšujejo tveganje za poškodbe. Delovni pasovi običajno vključujejo nastavljive trakove, zaponke in strojno opremo, ki omogočajo varno in udobno prileganje različnim telesnim oblikam.

Delovni pasovi vključujejo

Ramenski in stegenski trakovi

To so glavne komponente, ki pas pritrdijo na telo nosilca. Ramenski trakovi potekajo preko ramen in se povežejo na hrbtni del pasu, medtem ko stegenski trakovi objamejo stegna in se povežejo na sprednji del pasu. Nastavljivi trakovi omogočajo prilagajanje in enakomerno porazdelitev teže.

D-obroči na prsih in hrbtu

Gre za trdne kovinske obroče v obliki črke D, ki se nahajajo na sprednjem delu prsi in na hrbtnem delu pasu. Služijo kot točke za pritrditev varnostnih vrvi, vrvnih linij ali druge opreme za zaščito pred padcem. D-obroči so zasnovani za prenašanje visokih obremenitev in zagotavljajo varno povezavo z drugimi sistemi za zaščito pred padcem.

Zaponke in povezave

Delovni pasovi so opremljeni z različnimi vrstami zaponk in povezav, kot so hitro zapiralne zaponke, trenje zaponke ali navojne zaponke. Te mehanizme omogočajo enostavno nameščanje in odstranjevanje pasu ter zagotavljajo varno prileganje.

Funkcije oblazinjenja in udobja

Številni delovni pasovi vključujejo penasto ali mrežasto oblazinjenje na ramenih, pasu in pasovih za noge za izboljšanje udobja med dolgotrajno uporabo. Poleg tega so lahko vključeni materiali, ki dihajo, in lastnosti, ki odvajajo vlago, da izboljšajo pretok zraka in zmanjšajo potenje.5.Dodatne pritrdilne točke: Nekateri delovni pasovi imajo dodatne zanke ali pritrdilne točke za prenašanje orodja, opreme ali pripomočkov. Te zanke omogočajo prostoročno upravljanje in priročen dostop do bistvenih predmetov med delom na višini.

Delovni pasovi so zasnovani tako, da izpolnjujejo stroge varnostne standarde in predpise za zagotavljanje najvišje ravni zaščite delavcev. Ključnega pomena je, da izberete pas, ki se pravilno prilega, je združljiv z drugo opremo za zaščito pred padci in je primeren za posebne zahteve dela.

Ustrezno usposabljanje o pravilni uporabi, pregledovanju in vzdrževanju delovnih pasov je bistvenega pomena za zagotovitev varnosti delavcev in upoštevanje smernic za zdravje in varnost pri delu.

Ferate v Sloveniji - Vodnik Slovenskih Ferat na enem mestu

Kaj je ferata? Dandanes je feratanje zelo popularna športna disciplina. Z razvojem športnih ferat, katere so lahko dostopne, krajše, kar pa ne pomeni, da niso zahtevne, se lahko na ferato odpravimo popoldne po službi in je prijetna oblika rekreacije.

Gremo na zajle, športne ferate vabijo!

© 2023 AlpLine & Samana | Vse pravice pridržane