GREMO NA FERATE - SAMOVAROVALNI KOMPLETI

Samovarovalni kompleti

Poglej kot

13 izdelkov

Filtri
  • Položaj
  • Ime izdelka
  • Cena
Položaj
36
  • 36
  • Vse
na stran

Samovarovalni kompleti so nabor opreme, ki se uporablja za samovarovanje pri plezanju, feratah, alpinizmu in drugih vertikalnih dejavnostih. Gre za osnovni komplet opreme, ki je namenjen zagotavljanju varnosti pri samovarovanju.

Samovarovalni kompleti so sestavljeni iz varovalne naprave, običajno v obliki samovarovalnega kompleta z zanko, varovalne vrvne vrvi, karabin in drugih varnostnih pripomočkov. Obstajajo različni tipi samovarovalnih kompletov, ki so prilagojeni različnim načinom plezanja in uporabi.

Samovarovalne komplete delimo na:

Tradicionalni samovarovalni komplet

Ti kompleti so namenjeni za uporabo pri tradicionalnem plezanju, kjer mora plezalec namestiti varovala v skale, kamnine ali druge naravne elemente. Vključujejo daljšo vrv, več karabinov in drugih pripomočkov, ki so potrebni za namestitev varoval.

Alpinistični samovarovalni komplet

Ti kompleti so namenjeni za uporabo pri alpinističnem plezanju, kjer so smeri daljše in zahtevnejše. Vključujejo daljšo vrv, več karabinov in drugih pripomočkov, ki omogočajo namestitev varovala v različne vrste terena.

Pri izbiri samovarovalnega kompleta je treba upoštevati vrsto plezanja, zahtevnost smeri, osebne preference in izkušnje plezalca. Samovarovalni kompleti morajo ustrezati varnostnim standardom, ki jih določajo regulatorni organi, kot sta UIAA (Mednarodna zveza za plezanje in planinarjenje) in CE (Evropska skladnost).

Pred uporabo samovarovalnega kompleta je treba vedno temeljito preveriti, ali je oprema pravilno nameščena in delujoča, da se zagotovi varnost plezalca.

Ferate v Sloveniji - Vodnik Slovenskih Ferat na enem mestu

Kaj je ferata? Dandanes je feratanje zelo popularna športna disciplina. Z razvojem športnih ferat, katere so lahko dostopne, krajše, kar pa ne pomeni, da niso zahtevne, se lahko na ferato odpravimo popoldne po službi in je prijetna oblika rekreacije.

Gremo na zajle, športne ferate vabijo!

© 2023 AlpLine & Samana | Vse pravice pridržane