GREMO NA FERATE - SAMOVAROVALNI KOMPLETI

Sidrišča in zanke

Poglej kot

8 izdelkov

Filtri
  • Položaj
  • Ime izdelka
  • Cena
Položaj
36
  • 36
  • Vse
na stran

Sidrišča in zanke se uporablja pri plezanju, alpinizmu, reševanju, industrijskih dejavnostih in drugih situacijah, kjer je potrebno varno pritrditi vrvi ali opremo na trdno in zanesljivo točko. Sidrišča in zanke omogočajo ustvarjanje trdnih in varnih točk za varovanje, dviganje, spuščanje ali sidranje.

Sidrišča so strukture ali naprave, ki so trdno pritrjene na stabilno površino, kot so stene, skale ali konstrukcije. Sidrišča so običajno izdelana iz močnih materialov, kot so jeklo, nerjaveče jeklo ali aluminij, ki zagotavljajo trdnost, odpornost na obremenitve in dolgo življenjsko dobo. Obstajajo različne vrste sidrišč, vključno s sidrišči z vijaki, pritrdilnimi ploščami, verižnimi sidrišči in večtočkovnimi sidrišči.

Zanke so zanke vrvi ali traku, ki se ustvarijo za povezavo, pritrditev ali sidranje. Obstajajo različne vrste zank, vključno s prusik zanko, vrsto osem zanko, marinersko zanko in dvojno ribiško zanko. Vsaka zanka ima svojo specifično uporabo in se lahko prilagodi glede na potrebe naloge.

Sidrišča in zanke so bistvenega pomena pri zagotavljanju varnosti in stabilnosti pri različnih dejavnostih na višini ali v zahtevnih okoljih. Pravilna uporaba, pravilno pritrjevanje, redno pregledovanje in vzdrževanje teh elementov so ključni za zagotavljanje varnosti in preprečevanje nevarnih situacij. Pri izbiri sidrišč in zank je treba upoštevati specifične zahteve naloge, obremenitve, okoljske pogoje in varnostne smernice.

Ferate v Sloveniji - Vodnik Slovenskih Ferat na enem mestu

Kaj je ferata? Dandanes je feratanje zelo popularna športna disciplina. Z razvojem športnih ferat, katere so lahko dostopne, krajše, kar pa ne pomeni, da niso zahtevne, se lahko na ferato odpravimo popoldne po službi in je prijetna oblika rekreacije.

Gremo na zajle, športne ferate vabijo!

© 2023 AlpLine & Samana | Vse pravice pridržane