GREMO NA FERATE - SAMOVAROVALNI KOMPLETI

Slackline

Poglej kot

3 izdelkov

Filtri
  • Položaj
  • Ime izdelka
  • Cena
Položaj
36
  • 36
  • Vse
na stran

Slackline je športna aktivnost, ki vključuje ravnotežje in hojo po napeti vrvi ali traku, ki je pritrjen med dvema točkama. Slackline se izvaja na prostem, pogosto v parkih, na plažah ali v naravi, in je priljubljen med športniki, ljubitelji avanture in tistimi, ki uživajo v vadbi na prostem.

Glavna sestavina slacklinea je trak, ki je običajno izdelan iz visoko trdnih sintetičnih vlaken, kot je poliester ali najlon. Trak je pritrjen med dvema točkama, na primer drevesoma ali stebroma, ter je prilagodljiv glede na dolžino in napetost.

Slackline se postavi na določeno višino nad tlemi, odvisno od izkušenj in spretnosti posameznika. Cilj slacklinea je doseči ravnotežje in prehoditi trak od začetne točke do končne točke brez padca. Slacklinerji pogosto izvajajo tudi različne trike, kot so skoki, obrati, ravnotežne poze in vrtenje na traku.

Slackline je več kot le športna aktivnost, saj zahteva koncentracijo, vztrajnost in občutek za ravnotežje. Prav tako je odličen način za izboljšanje telesne koordinacije, mišične moči, stabilnosti in prožnosti. Slackline je primeren za vse starosti in ravni telesne pripravljenosti, saj se težavnost lahko prilagaja glede na sposobnosti posameznika.

Poleg klasičnega slacklinea obstajajo tudi druge oblike, kot so trickline (za izvajanje trikov), longline (daljši trakovi) in highline (slackline na večji višini, pogosto v stenah ali med gorami).

Slackline je družaben šport, ki spodbuja medsebojno podporo, sodelovanje in izmenjavo izkušenj med slacklinerji. Prav tako je priložnost za zabavo, pustolovščine in odkrivanje novih sposobnosti ter naravnega okolja.

Ferate v Sloveniji - Vodnik Slovenskih Ferat na enem mestu

Kaj je ferata? Dandanes je feratanje zelo popularna športna disciplina. Z razvojem športnih ferat, katere so lahko dostopne, krajše, kar pa ne pomeni, da niso zahtevne, se lahko na ferato odpravimo popoldne po službi in je prijetna oblika rekreacije.

Gremo na zajle, športne ferate vabijo!

© 2023 AlpLine & Samana | Vse pravice pridržane