GREMO NA FERATE - SAMOVAROVALNI KOMPLETI

Škripci

Poglej kot

8 izdelkov

Filtri
  • Položaj
  • Ime izdelka
  • Cena
Položaj
36
  • 36
  • Vse
na stran

Škripci (ali tudi bloki) za delo na višini se uporabljajo za prenos sile, vleko ali dviganje bremen z uporabo vrvi, vrvi ali verig. So ključna orodja v industrijskih, gradbenih, logističnih, reševalnih in športnih, kjer je potrebna premikanje težkih bremen na učinkovit, nadzorovan in varčen način.

Škripci so običajno sestavljeni iz koluta, ki ima utor ali žleb, v katerega se vpenja vrv ali veriga. Njihova osnovna funkcija je spremeniti smer ali povečati mehansko prednost, kar omogoča lažje dviganje ali premikanje bremen.

Vrste škripcov za delo na višini

Statični škripci

Statični škripci so najpogostejša vrsta škripcov, ki se uporabljajo za preprosto spremembo smeri vleke. Vrv je pritrjena na kolut, ki se vrti okoli osi, kar zmanjšuje trenje in olajša premikanje bremena.

Dinamični škripci:

Dinamični škripci imajo vgrajen mehanizem, ki omogoča, da se vrv premika skozi škripec, ne da bi se zagozdil. To je uporabno pri dejavnostih, kot so plezanje, jadranje, reševanje in zip-liniji, kjer je potrebna neprekinjena premikanje vrvi.

Bloki z več koluti:

Bloki z več koluti so naprave, ki imajo več kot en kolut, kar omogoča povečanje mehanske prednosti. To omogoča uporabniku, da uporabi manjšo silo za premikanje težjega bremena.

Samovpetljajoči škripci

Samovpetljajoči škripci imajo zasnovo, ki omogoča, da se vrvi pritrdijo na sebe, kar omogoča večjo varnost in zanesljivost pri dviganju ali vleki bremen.

Škripci so pomembna orodja pri dviganju, premikanju in nadzoru bremen. Uporabljajo se v številnih panogah, kot so gradbeništvo, industrija, logistika, jamarstvo, pomorstvo in športne dejavnosti. Pri izbiri škripcov je treba upoštevati nosilnost, vrsto vrvi ali verige, pa tudi varnostne vidike in specifične potrebe naloge. Pravilna uporaba, vzdrževanje in pregled škripcov so ključni za varno in enostavno delo.

Ferate v Sloveniji - Vodnik Slovenskih Ferat na enem mestu

Kaj je ferata? Dandanes je feratanje zelo popularna športna disciplina. Z razvojem športnih ferat, katere so lahko dostopne, krajše, kar pa ne pomeni, da niso zahtevne, se lahko na ferato odpravimo popoldne po službi in je prijetna oblika rekreacije.

Gremo na zajle, športne ferate vabijo!

© 2023 AlpLine & Samana | Vse pravice pridržane