GREMO NA FERATE - SAMOVAROVALNI KOMPLETI

Plezalne rokavice

Poglej kot

3 izdelkov

Filtri
  • Položaj
  • Ime izdelka
  • Cena
Položaj
36
  • 36
  • Vse
na stran

Plezalne rokavice so posebne rokavice, namenjene feratam in drugim aktivnostim, ki zahtevajo zaščito rok. Uporabljajo se predvsem za zaščito pred drgnjenjem, odrgninami in manjšimi poškodbami med plezanjem, vendar lahko tudi pomagajo pri oprijemu na skalnem ali umetnem plezalnem zidu.

Plezalne rokavice so na voljo v različnih modelih, izdelanih iz različnih materialov, kot so usnje, sintetični materiali ali kombinacija obojega. Nekatere rokavice so oblikovane posebej za specifične vrste plezanja, kot so plezanje poči, alpinizem, plezanje z vrvmi in druge.

Pri izbiri plezalnih rokavic je pomembno upoštevati ne le velikost, temveč tudi vrsto materiala, ki je primeren za določeno vrsto plezanja. Rokavice, izdelane iz usnja, na primer ponujajo boljši oprijem na skalnatih pobočjih, medtem ko sintetični materiali zagotavljajo boljšo zračnost in lahkotnost. Nekateri modeli rokavic imajo tudi oblazinjenje za zaščito pred vibracijami in pretiranim pritiskom med plezanjem.

Plezalne rokavice so ključni del opreme, ki omogoča boljšo varnost in udobje pri plezanju. Pri nakupu je pomembno izbrati rokavice, ki ustrezajo individualnim potrebam in zahtevam plezalca. Rokavice morajo biti dovolj trpežne in odporne, da zdržijo dolgo uporabo, hkrati pa morajo biti dovolj udobne, da ne ovirajo gibanja in omogočajo občutek na oprimke.

Ferate v Sloveniji - Vodnik Slovenskih Ferat na enem mestu

Kaj je ferata? Dandanes je feratanje zelo popularna športna disciplina. Z razvojem športnih ferat, katere so lahko dostopne, krajše, kar pa ne pomeni, da niso zahtevne, se lahko na ferato odpravimo popoldne po službi in je prijetna oblika rekreacije.

Gremo na zajle, športne ferate vabijo!

© 2023 AlpLine & Samana | Vse pravice pridržane